Nederlands Kampioen + NJK'06 Abby Abbaio:

Abby is geboren op 9 januari 2005.
Met 8 maanden deed hij mee aan zijn allereerste show in Dieren.

Dit werd meteen een succes! Beste pup en beste pup van de clubmatch. (20 Pups van verschillende rassen) Een hele mooie start Daarop volgend hebben Abby en ik alle internationale shows gelopen, allemaal met uitmuntende resultaten en prachtige keurrapporten.

Op 1 april 2006 behaalde Abby zijn laatste kwalificatie voor de titel Nederlands Jeugdkampioen.
Een hele mooie titel die bij zijn naam staat Toen Abby op zijn jonge leeftijd van 22 maanden naast zijn titel Nederlands Jeugdkampioen al 4 hele CAC's, waarvan 2 met BOB en 4 reserve CAC's had gehaald hebben wij een time out genomen totdat hij 27 maanden zou zijn.

De volgende stap waar we naartoe zouden werken was het behalen van de titel Nederlands Kampioen, daarvoor heeft hij minimaal 4 CAC's nodig. Als voorwaarden voor het behalen van de titel moet de hond bij het behalen van zijn laatste CAC tenminste 27 maanden oud zijn. 9 April 2007 was Abby exact 27 maanden en was het dus weer tijd om hem mee te nemen naar een show.
9 April was de show in Leeuwarden, zijn eerste show en kans voor de Nederlandse titel. Abby liet zich van zijn beste kant zien, en werd geplaatst met het hele CAC en tevens kreeg hij ook nog de BOB toekenning. Een mooie afsluiting, en dat op de dag dat hij precies 27 maanden was. Abby heeft nu dus naast het behalen van de titel Nederlands Jeugdkampioen ook de titel Nederlands Kampioen, super trots ben ik op hem.

Het was altijd een feest om met Abby shows te lopen, hij vindt het erg leuk om zo'n hele dag met mij tussen al die honden en baasjes te zijn. In Nederland is Abby voorlopig klaar, er zal niet veel in zijn status veranderen. Eventuele andere belangrijke uitslagen uit binnen of buitenland zal ik uiteraard op zijn pagina vermelden.

Van iedere show wordt een keurrapport afgegeven, enkele reacties van de keurmeesters over Abby welke mij bijzonder zijn bijgebleven:

zeer fraai type
aantrekkelijk reutje
harmonisch gebouwd
prima temperament
rondom kwalitatief een kanjer
weet zijn uitstraling te verkopen
zeer veel allure
mooi totaalbeeld
hier moet je zuinig op zijn!!!

Hieronder enkele foto's van Abby, van pup tot jonge volwassen hond.

 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
 

 
 
 
   
 


Abby heeft een super goed karakter, hij is een echte allemansvriend, zeg maar een charmeur. Met zijn vrolijk, lief en energiek karakter windt hij iedereen om zijn vingers. Zo krijgt hij meestal het geen wat hij in zijn koppie heeft ook voor elkaar, niets liever dan spelen met speeltjes. En als er geen aandacht aan wordt gegeven gooit hij ze uiteindelijk zelf wel in de lucht om er vrolijk achteraan te springen. Abby is een heerlijke hond, en zoals te lezen een hond om trots op te zijn.I
k wil bij deze ook alle keurmeesters die van belang zijn geweest voor het uiteindelijke resultaat van Abby heel hartelijk danken.

Op de foto hiernaast Abby op volwassen leeftijd, helemaal in zijn element.
Heerlijk vrij rennen en dollen met andere honden.