v.h. Teckelkruid is een kleine, huiselijke kennel; af en toe zijn er pups voor derden beschikbaar, voortgekomen uit weloverwogen (ouder-)combinaties.

Als tiener was mijn wens een eigen hond. Na lang praten had ik het voor elkaar, maar ik kreeg wel een lijstje mee waar het hondje allemaal aan moest voldoen...alsof ze zelf zijn samen te stellen. De hond mocht niet groter dan kniehoogte zijn, geen lange haren hebben, niet te veel verharen, en zo waren er nog een paar uiterlijke puntjes. Maar ook het innerlijk was belangrijk!

Een hond die niet alleen in de jonge jaren, maar zeker ook als hij/zij wat ouder is, het gedrag blijft behouden van een jonge, actieve hond, een hond die speels blijft, een hond die ondeugend maar wel trouw is, kortom een hond met een goed karakter.
En die werd gevonden, een ruwharige teckel!

Momenteel heb ik zelf 6 ruwharige dwergteckels, en uiteraard leven ze hier gezellig bij mij in huis, en gaan dagelijks mee op stap. In 2004 heb ik mijn eerste nestje gefokt en ook mijn kennelnaam aangevraagd. Als trots baasje wil ik namelijk graag dat de pups een volledige naam hebben, waarbij de herkomst bekend is.

Als echte teckelfan ben ik natuurlijk lid van de
Nederlandse Teckel Club en hanteer ik de regels welke voor het fokreglement zijn opgesteld en aan het lidmaatschap van het NTC - fokker verbonden zijn.


De ouders worden van te voren op erfelijke afwijkingen onderzocht, en hebben inmiddels diverse tentoonstellingen gelopen. Het doel van de (ouder-)combinaties is dan ook vooral het verbeteren van het ras, waarbij het karakter, gezondheid en schoonheid voorop staan. De pups groeien in de huiselijke sfeer op, waarbij aan hen veel zorg en aandacht wordt gegeven. De pups krijgen uiteraard allemaal een stamboom, zijn gechipt, ingeŽnt en meerdere malen ontwormt. Wanneer de pups het nest verlaten is de basis voor een goed gesocialiseerde hond al gelegd. 

Ik informeer u graag verder en nodig u graag uit om een bezoek te brengen aan mijn teckels.

Babette Fransen
Telefoonnummer: 079 - 360 64 16

Deze website zal regelmatig voorzien worden van nieuwe foto's en informatie